Μυστήριο Νο 2 με «Noor 1»

noor-paraskhnio

«Black out» προκλήθηκε στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης και του «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος μέσω του πλοίου «Noor 1», καθώς εξαφανίστηκαν από τη δικογραφία συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίες είχαν καταγραφεί από τον υπερκοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ένα… αόρατο χέρι φαίνεται ότι κατάφερε με ιδιαίτερη «μαεστρία» να αποκρύψει τις συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο!

Κατά διαβολική σύμπτωση, εξαφανίστηκαν κατά το επίδικο διάστημα όχι μόνο οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες καταδικασμένων για την υπόθεση του «Noor 1», αλλά και γνωστού επιχειρηματία, του οποίου τις συνομιλίες ο υπερκοριός είχε καταγράψει λέξη προς λέξη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της λεγόμενης υπόθεσης «Κοριόπολις» που αφορά «στημένους» ποδοσφαιρικού αγώνες.

Όμως, όπως φαίνεται, ενώ καταγράφονταν οι συνομιλίες του επιχειρηματία από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2012, έχουν εξαφανιστεί οι συνομιλίες συγκεκριμένων ημερομηνιών, συμπτωματικά του ίδιου διαστήματος που… σίγησαν και καταδικασμένοι για την υπόθεση του «Noor 1».

«Ξέπλυμα» μέσω του «Noor 1»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», αυτό διαπιστώθηκε από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά στο πλαίσιο νέας έρευνας που έχει ξεκινήσει για το αδίκημα του «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος» μέσω του «Noor 1». Η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ασφάλεια του Λιμενικού Σώματος, με εντολή να γίνουν απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών που αφορούν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση του «Noor 1», αλλά και υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων που φέρεται να έχουν γίνει το ίδιο χρονικό διάστημα με πλοία στο εξωτερικό, με βάση και μυστική κατάθεση, όπως είχε αποκαλύψει το «Π» στις 4 Φεβρουαρίου.

Οι απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών κατατέθηκαν από τους λιμενικούς σε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έχει ξεκινήσει με άκρα μυστικότητα τη νέα έρευνα για την εμπλοκή και άλλων προσώπων στη μεταφορά του «λευκού θανάτου», αλλά και για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι απομαγνητοφωνήσεις προέρχονται από τις 127 συνομιλίες παραγόντων που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου 2012, στο πλαίσιο των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, την περιβόητη υπόθεση «Κοριόπολις». Σε αυτές περιλαμβάνονται συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση «Noor 1». Για τον λόγο αυτόν είχαν διαβιβαστεί τα CD από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά στην Ασφάλεια του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Η απομαγνητοφώνηση

Η απομαγνητοφώνηση διήρκεσε πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση του «Noor 1», δίχως να συμπεριληφθούν τα επίμαχα αποσπάσματα των συνομιλιών εμπλεκομένων προσώπων! Στις απομαγνητοφωνημένες πλέον συνομιλίες, που βρίσκονται στα χέρια εισαγγελικού λειτουργού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και αυτές τριών καταδικασμένων για την υπόθεση της μεταφορών των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Οι δικαστικές Αρχές, που ξεκίνησαν τη νέα έρευνα με βάση τις απομαγνητοφωνήσεις, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν διαπίστωσαν πως εξαφανίστηκε ένας φάκελος με συνομιλίες εμπλεκομένων προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», είχε «κάνει φτερά» από τον σκληρό δίσκο των συνομιλιών ένας από τους συνολικά 127 ηλεκτρονικούς φακέλους με τις επίμαχες συνομιλίες.

Τη… λαθροχειρία διαπίστωσαν οι λιμενικοί που έκαναν τις απομαγνητοφωνήσεις. Μάλιστα, όταν οι λιμενικοί επιχείρησαν να ζητήσουν εκ νέου τις συνομιλίες στην αντίστοιχη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το «Κοριόπολις», διαπίστωσαν πως ο επίμαχος φάκελος είχε εξαφανιστεί και από αυτήν τη δικογραφία!

Ποιους αφορά;

Όμως ποιες συνομιλίες περιείχε αυτός ο φάκελος; Ποιους αφορά; Αναζητήσαμε τα επίμαχα CD που είχαν συμπεριληφθεί στις δικογραφίες για το «Noor 1», αν και δεν είχαν απομαγνητοφωνηθεί, αλλά και για την υπόθεση «Κοριόπολις».

Η δημοσιογραφική μας έρευνα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Από τους 127 φακέλους που περιείχε ο σκληρός δίσκος των συνομιλιών, έχει εξαφανιστεί ο φάκελος υπ’ αριθμ. 122. Όπως μπορείτε να δείτε από τις υπόλοιπες συνομιλίες στον πίνακα που φέρνουμε στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα, αυτές αφορούν καταγεγραμμένες συνομιλίες κινητών τηλεφώνων συγκεκριμένων προσώπων και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Για παράδειγμα, στον υπ’ αριθμ. 126 φάκελο περιλαμβάνονται συνομιλίες του κινητού τηλεφώνου του οποίου τα τελευταία τρία ψηφία καταλήγουν σε 410. Οι συνομιλίες του υπ’ αριθμ. 126 φακέλου αφορούν το διάστημα 7 έως 9 Ιουλίου 2012. Εξετάζοντας τους 126 από τους συνολικά 127 ηλεκτρονικούς φακέλους του σκληρού δίσκου και συγκρίνοντας τα χρονικά διαστήματα των καταγραφών του υπερκοριού της ΕΥΠ, συνάγεται το συμπέρασμα πως έχουν εξαφανιστεί συνομιλίες που έγιναν κατά το διάστημα 30 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου 2012.

Κατά το συγκεκριμένο διάστημα, πέφτει… μαύρο στις συνομιλίες ενός καταδικασμένου για την υπόθεση του «Noor 1», αλλά συμπτωματικά και στις συνομιλίες γνωστού επιχειρηματία που δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση. Τι έλεγαν οι εμπλεκόμενοι και ο επιχειρηματίας στις καταγεγραμμένες συνομιλίες του φακέλου 122 της ΕΥΠ που «έκανε φτερά»;

Το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν πλέον οι εισαγγελικές Αρχές οι οποίες θα πρέπει να απευθυνθούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να προσκομιστεί εκ νέου ο συγκεκριμένος φάκελος στη σχηματισθείσα δικογραφία. Εκτός και αν έχουν εξαφανιστεί οι επίμαχες συνομιλίες και από την ΕΥΠ (μάλλον απίθανο), οπότε η υπόθεση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Στο μεταξύ, εξαφανισμένα είναι CD με τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και από τη δικογραφία που αφορά τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες και τη λεγόμενη υπόθεση «Κοριόπολις» που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, από τα 84 CD της δικογραφίας, τουλάχιστον τρία δεν έλαβαν ποτέ αρίθμηση ώστε να απομαγνητοφωνηθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.

Για τον λόγο αυτόν, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έδωσε εντολή να σχηματιστεί νέα δικογραφία με τον κωδικό «Κοριόπολις 2», προκειμένου να συμπεριληφθούν οι επιπλέον συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Του Βασίλη Τζήμτσου

Δημοσιεύθηκε με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Παρασκήνιο το Σάββατο 18/3

Advertisements

3 thoughts on “Μυστήριο Νο 2 με «Noor 1»

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: