Στο …μικροσκόπιο του Άρειου Πάγου το «Noor 1»

παρασκηνιο-νουρ.pngΑπό το “μικροσκόπιο” της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου θα περάσει πλέον η πολύκροτη δικαστική απόφαση που αφορά τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, η οποία ανακοινώθηκε σε δημόσια συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά στις 4 Αυγούστου 2016, αλλά καθαρογράφτηκε πριν από δέκα ημέρες, 18 μήνες μετά την έκδοση της.

Και τυπικά ολοκληρώθηκε η δίκη εν μέσω πολλών εμποδίων με τελευταίο αυτό της μετάθεσης της προέδρου του δικαστηρίου κυρίας Δούκα σε υπηρεσία στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας ως προς την καθυστέρηση καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης.

Ένα μήνα μετά την παρέμβαση του Υπουργού, η απόφαση καθαρογράφτηκε και πλέον η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορεί να κρίνει αν θα πρέπει να ξαναδικαστεί από την αρχή για όλους τους κατηγορούμενους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ή μόνο για αυτούς που έχουν ήδη καταδικαστεί προκειμένου να δικαστούν για βαρύτερες πράξεις (σ.σ. με βάση την έφεση της Εισαγγελέως της Έδρας του δικαστηρίου Μαρίας Τρουπή) σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Μπορεί η δικαστική βάσανος να κράτησε δέκα ολόκληρους μήνες από τις 6 Οκτωβρίου 2015 μέχρι τις 4 Αυγούστου 2016 που ολοκληρώθηκε με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, όμως οι δικαστές δεν κατέληξαν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς έγινε. Ποιος ήταν ο «εγκέφαλος» της διακίνησης των 2,1 τόνων ηρωίνης, ποιος οργάνωσε τη μεταφορά και ποιος θα κέρδιζε από την εμπορία του «λευκού θανάτου».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΗΜΤΣΟΣ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» στις 3-3-2018

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑