Δημοσιογράφος και βιοκαλλιεργητής λεβάντας

Του Βασίλη Τζήμτσου

Συνέντευξη από τα χωράφια μας με βιολογική λεβάντα στη Λούβρη Κοζάνης παραχώρησα την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο Open.

Εκτός από δημοσιογράφος, είμαι και βιοκαλλιεργητής λεβάντας στα χωράφια της οικογένειας μου.

Σε ζωντανή σύνδεση από χωράφι μας, παρουσιάσαμε τον τρόπο συλλογής με δρεπάνια, προκειμένου να φτιάξουμε ματσάκια καi ανθοδέσμες με αποξηραμένη λεβάντα που προορίζονται για γάμους και βαπτίσια, για τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια αλλά και στολισμούς.

Επίσης, δείξαμε πως συλλέγονται τα άνθη λεβάντα προκειμένου να γίνει αποξήρανση και  στη συνέχεια να τα επεξεργαστούμε και να τα πουλήσουμε ως δρόγη (σπόρια) σε πουγκιά οργάντζα και λινάτσα, για να προστατέψουν τα ρούχα σας στις ντουλάπες από τους σκόρους.

Η συγκομιδή μας θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με το θερισμό και την απόσταξη της λεβάντας για την παραγωγή προϊόντων με αιθέριο έλαιο και ανθόνερο που έχουν αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητες.

Όλα τα προϊόντα μας με βιολογική λεβάντα μπορείτε να τα προμηθευτείτε με λίγα κλικ από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα levantashop.gr το οποίο συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια λειτουργίας.

Τα χωράφια μας με βιολογική λεβάντα καλλιεργούνται από το 2012, χωρίς την χρήση λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων, κλείνοντας φέτος δέκα χρόνια από την πρώτη καλλιέργεια, ενώ ακολούθησαν και άλλα χωράφια για την ανανέωση των φυτών.

Δείτε βίντεο από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο Open από τα χωράφια μας στη Λούβρη Κοζάνης

Πιο αναλυτικά, μπορείτε να αγοράσετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα levantashop:

Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε τις δύο ποικιλίες μας με αιθέρια έλαια βιολογική λεβάντα σε μπουκάλια των 10 και 100 ml.

καταστημα αιθεριο ελαιο αποξηραμενη λεβαντα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑